Voor iedereen die van volksmuziek/folk houdt is er in de wintermaanden een keer in de maand op zondagmiddag een open folk-sessie in IJlst, om naar te luisteren en/of om als muzikant aan te schuiven. Van twee uur tot half zes is iedereen die zingt of een akoestisch instrument bespeelt en zich met Europese volksmuziek/folk bezig houdt welkom in het Wapen van IJlst.

Een sessie is een ontmoetingsplek voor muzikanten met diverse achtergronden, een gelegenheid om samen te spelen. Je kunt er nieuwe melodieën horen en leren, ideeën en inspiratie op doen of eens iets nieuws uitproberen. Om de beurt krijgt iedereen de gelegenheid een stuk in te zetten. Bekende melodieën worden afgewisseld met solo-stukken en liedjes.

Gespeeld worden veelal traditionele (dans)muziek uit Nederland, België en Frankrijk, Ierse jigs & reels, klezmer en muziek uit de Balkan en Scandinavië. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan bod komen en er een gevarieerd muzikaal aanbod te horen is, is er een sessieleider aanwezig.

Locatie:Stadsherberg Het Wapen van IJlst
Adres:Galamagracht 3, IJlst
 
Facebook:Folk-IJlst
E-mail:folksessieijlst@gmail.com


Oude geschiedenis-koppeling.
© 2007—2012 Professional Circus Entertainment Correct HTML 4.01 and CSS